Iszlamista terrortámadásokra figyelmeztetett a német belügyminiszter

Vágólapra másolva!
Több mint 280 olyan embert tartanak nyilván a német hatóságok, akikről feltételezik, hogy iszlamista terrorcselekményeket követhetnek el.
Vágólapra másolva!

A német belügyminiszter egy hétvégi interjúban mondta, hogy a német hatóságok már több mint 280 embert tartanak nyilván, akikről feltételezik, hogy iszlamista terrorcselekményeket követhetnek el.

"Szívesen mondanám, hogy nálunk nem fordulhatnak elő olyan merényletek, mint Brüsszelben vagy Párizsban, de egy belügyminiszter nem tehet ilyet. Csak annyit mondhatok, hogy jelenleg nem kell meghatározott helyre és időre vonatkozó figyelmeztetést kiadni" - mondta Thomas de Maiziere.

Új taktika

A miniszter szerint a Charlie Hebdo című francia szatirikus lap párizsi szerkesztősége ellen januárban végrehajtott támadás új taktikát jelez. A terroristák már egyszerre több helyszínen zajló támadást is indíthatnak, amely akár több napig is eltarthat.

Speciális egységet alakítanak

A német rendőrség válasza a fenyegetettségre az lesz, hogy a rendőrségi szervezetben kialakítják a terrorellenes készenléti rendőrséget, amelynek tagjai különleges kiképzésben vesznek részt és speciális felszereléseik lesznek.

A szövetségi rendőrségen az idén több mint 400, jövőre pedig 350 új állást hoznak létre, az alkotmányvédelmi hivatal és a szövetségi bűnügyi hivatal személyi állományát pedig 200-200 fővel növelik - mondta a német belügyminiszter.