Újabb induló az amerikai elnöki posztért

Vágólapra másolva!
Rand Paul kentucky-i republikánus szenátor a honlapján közölte, hogy beszáll a 2016-os amerikai elnökválasztási küzdelembe.
Vágólapra másolva!

"Versenybe szállok az elnökségért, hogy visszatérítsem országunkat a szabadság és a kormányzat korlátozásának elveihez" - közölte Paul, aki a Republikánus Párt libertárius szárnyához tartozik.

Rand Paul Forrás: AFP/Mandel Ngan

Leállítja az adatgyűjtést

Az első szenátori ciklusát töltő Paul, akit öt évvel ezelőtt az ultrakonzervatív Teadélután-mozgalom támogatásával választottak be a szövetségi kongresszusba, ígéretet tett rá, hogy szembeszáll a "washingtoni gépezettel". Kilátásba helyezte, hogy egy alkotmánymódosítás keretében az elnökökhöz hasonlóan a kongresszus tagjainak esetében is korlátozná, hogy hányszor lehetnek újraválaszthatók ugyanarra a posztra. Megígérte, hogy elnökségének első napján leállítja a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) "alkotmányellenes" adatgyűjtési programját.

Az erő pozíciójából

A külpolitikában Paul szerint Amerikának az erő pozíciójából kell tárgyalnia és fel kell hagynia a külföldön folytatott "országépítésekkel", mint ahogy azzal a gyakorlattal is, hogy az Egyesült Államok kínai kölcsönből Pakisztánt támogatja. Az amerikai zászlókat égető megmozdulásokra utalva kijelentette, hogy le kell állítani azok támogatását, akik gyűlölik Amerikát. Hangsúlyozta, hogy az iráni nukleáris programról megkötendő megállapodást a kongresszusnak is jóvá kell hagynia.