Aktivista zavarta meg a sajtótájékoztatót

nk20150415
A woman interrupts a press conference by Mario Draghi (C), President of the European Central Bank, (ECB) following a meeting of the Governing Council in Frankfurt / Main, Germany, on April 15, 2015. AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
Vágólapra másolva!
Asztalra felpattanó fiatal aktivista konfettidobálással zavarta meg az Európai Központi Bank elnökének frankfurti sajtótájékoztatóját.
Vágólapra másolva!

Mario Draghi épp ecsetelni kezdte az európai gazdaság helyzetét, amikor egy fiatal nő hirtelen felugrott az elnök előtt lévő asztalra, és konfettit szórt az ott ülőkre - derül ki a CNBC híradásából.

Forrás: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Az aktivistán egy "ECB dick-tatorship" feliratú póló volt, amely az Európai Központi Bank (European Central Bank) diktátori szerepére utal, és a kötőjeles szójátékban némi obszcenitás is rejtőzik.

Forrás: AFP/Daniel Roland

A biztonsági őrök leszedték a nőt az asztalról. Később közölték: vizsgálják, hogyan kerülhetett sor a váratlan rendbontásra.

Forrás: REUTERS/Kai Pfaffenbach

A Központi Bank a kínos esetre közleményben reagált, melyben megköszönték a biztonságiak azonnali és hatékony közbeavatkozását.

Forrás: REUTERS/Ralph Orlowski

Hozzátették: a nő újságíróként regisztrálhatta magát az eseményre, és természetesen a belépés előtt átvizsgálták személyi okmányait, átvilágították táskáját. Végül dicsérték Draghit, aki, mintha mi sem történt volna, nyugodtan tovább folytatta sajtótájékoztatóját a kéretlen közjáték után.

Forrás: REUTERS/Kai Pfaffenbach

A tiltakozó nő Josephine Witt lehetett, aki a Twitterre írt performanszáról: "A Központi Bank biztonsági szolgálata is csak olyan, mint a Putyiné... végre kiengedtek a rendőrök" .