A német külügyminisztérium kimenekített több mint 100 embert

asszony gyermek HÉTKÖZNAPI konténer külföldi állampolgár SZEMÉLY evakuálás elhagyja az országot elutazik az országból HÉTKÖZNAPI konténer külföldi állampolgár SZEMÉLY evakuálás elhagyja az országot elutazik az országból Jemenben élő indiai állampolgárok h
Jemenben élő indiai állampolgárok hajóra szállás előtt állnak sorban a nyugat-jemeni Hodeida kikötőjében. Az országból menekülnek a külföldiek, mert a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetség 12 napja hajt végre légicsapásokat a hatalmat fegyveres erővel megszerző síita húszi felkelők ellen. http://www.origo.hu/nagyvilag/20150402-megindult-a-kulfoldi-invazio-jemen-ellen.html
Vágólapra másolva!
A német külügyminisztérium kimenekített több mint 100 embert Jemenből, a tárca pénteki közleménye szerint közreműködésük révén számos nem német uniós állampolgár is elhagyhatta a harcok dúlta arab országot.
Vágólapra másolva!

"Száznál valamivel több" embert menekítettek ki a jemeni fővárosból, Szanaából egy utasszállító repülőgéppel, amelyet egy jordániai légitársaságtól béreltek. A gép pénteken rendben földet ért a kelet-afrikai Dzsibutiban - áll a külügyi közleményben.

Kalandos akció

A chartergéppel német állampolgárok, más uniós tagállamok polgárai és jemeni hozzátartozók jutottak ki az országból. A tárcánál "nagy megkönnyebbüléssel" nyugtázták, hogy sikerült a rendkívül nehéz körülmények között megszervezett akció - emelték ki.

Szijjártó Péter külügyminiszter beszél a jemeni evakuáció fejleményeiről Forrás: MTI/Kovács Attila

A német külügyminisztérium egyben köszöntet mondott a művelet végrehajtásához támogatást biztosító kormányoknak. Ezek mindenekelőtt Szaúd-Arábia, Jordánia és Dzsibuti kormánya.

Jemenben élő indiai állampolgárok hajóra szállás előtt Forrás: MTI/EPA/-

Az Arab-félszigeten fekvő Jemenben márciusban légi hadjáratot indított a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi katonai koalíció a feltehetően Irán által támogatott síita húszi lázadók ellen, akik tavaly nagy területeket vontak ellenőrzésük alá, és elfoglalták a fővárost is, menekülésre kényszerítve Abed Rabbo Manszúr Hádi államfőt és kormányát.

Az Origo is beszámolt róla, hogy nemcsak németek, de egyre több magyar is elhagyja Jement.