Cselekvést sürgetett a francia elnök menekültügyben

Vágólapra másolva!
Francois Hollande francia államfő az uniós bel- és külügyminiszterek összehívását sürgette, miután mintegy hétszáz ember veszhetett a tengerbe amiatt, hogy egy menekülteket szállító hajó éjszaka elsüllyedt a Földközi-tengeren Líbia és Olaszország között.
Vágólapra másolva!

Cselekedni kell

Ha a halottak számára vonatkozó becslések megerősítést nyernek, "akkor ez az utóbbi évek legsúlyosabb katasztrófája a Földközi-tengeren" - mondta a francia elnök a Canal+ francia kereskedelmi televízióban.

"Növelni kell a (járőröző) hajók számát, több légi ellenőrzés kell az övezetben és sokkal intenzívebb küzdelem az embercsempészettel szemben, mert akik ezeket az embereket a hajókra teszik, csempészek, sőt terroristák" - fogalmazott Hollande.

28-an élték túl

Az ENSZ menekültügyi főbiztossága (UNHCR) szerint a szerencsétlenül járt, illegális bevándorlókat szállító hajó Líbia partjaitól 110 kilométerre borult fel. Egy közelben tartózkodó kereskedelmi hajó huszonnyolc embert vett a fedélzetre. A túlélők beszámolói szerint a hajó a fedélzetén több mint hétszáz emberrel indult útnak.