Germanwings: befejezték a roncsok gyűjtését

Vágólapra másolva!
Befejeződött a márciusban Franciaországban lezuhant Germanwings-gép roncsainak összegyűjtése a helyi hatóságok hétfői bejelentése szerint.
Vágólapra másolva!

Pár centitől több négyzetméterig

A begyűjtés április 9-én kezdődött, és az illetékesek korábban elmondták, hogy mintegy 35 tonnányi roncsot, vagyis a maradványok 80 százalékát már április 15-ig elszállítottak. A gép maradványai rendkívül eltérő méretűek, néhány centiméteres és több négyzetméteres nagyságú darabok is vannak. A roncsokat jelenleg egy hangárban tárolják a közeli Seyne-les-Alpes nevű településen.

Rendőrhelikopter érkezik Seyne-Les-Alpes-ba március 27-én Forrás: MTI/EPA/DPA/Daniel Naupold

A Germanwings német diszkont légitársaság Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépe a fedélzeten 150 emberrel március 24-én hegyoldalnak csapódott Franciaország déli részén, az Alpokban.

A gép két fekete dobozának adatai alapján a másodpilóta bezárkózott a pilótafülkébe és szándékosanidézte elő a végzetes süllyedést. Az áldozatok közel fele német volt, míg a többiek más országokból, köztük Spanyolországból, az Egyesült Államokból, Argentínából és Ausztráliából származtak.