Nyílpuskával lőtte le tanárát egy spanyol diák

Emergency service members attend students at the Joan Fuste Institue in Barcelona on April 20, 2015 after a student allegedley broke into the school armed with a crossbow killing a teacher and wounding four others.  A student under 14 years was arrested t
Pszichológus segít majd a szemtanúknak
Vágólapra másolva!
Megölt egy tanárt egy nyílpuskával lövöldöző diák a barcelonai Joan Fuster gimnáziumban hétfő délelőtt.
Vágólapra másolva!

A szemtanúk elmondása szerint a 13 éves fiatal negyed tíz körül, késve érkezett meg az iskolába, ahol spanyol nyelv órája volt. Az ajtóhoz hívta a tanárnőt, akire rálőtt egy nyílpuskából. A nyíl az arcán találta el a nőt. A diák ezután megsebesítette a tanárnő lányát, aki szintén ebben az osztályban tanul.

Egy másik tanárt mellkason lőtt

A kiabálásra, illetve sikoltozásra a szomszéd tanteremből átjött egy férfi tanár, őt a mellkasán érte a lövés, súlyos sérülésébe belehalt. A pedagógus társadalomtudományt oktatott a középiskolában, és csupán néhány hete, helyettesítőként érkezett. A fegyveres diák egy másik tanterembe is berontott, ott késsel szúrt meg egy tanulót.

Pszichológus segít majd a szemtanúknak Forrás: AFP/Josep Lago

Négyen sérültek meg

A fiatalkorú merénylőt a hatóságok az iskola előtti téren fogták el. A támadásban négyen sérültek meg, de egyikük állapota sem válságos. A spanyol közszolgálati televízió információi szerint a lövöldöző a múlt héten többször mondta osztálytársainak, hogy megöli az összes tanárt és utána öngyilkos lesz.