Nem fogadta el a meleg diplomatát a pápa

Vágólapra másolva!
Ferenc pápa fogadta azt a homoszexuális diplomatát, akit Franciaország nagykövetnek jelölt a Vatikánba, és megerősítette előtte, hogy nem hagyja jóvá a kinevezését - értesült szerdán a Le Canard Enchainé című francia szatirikus hetilap.
Vágólapra másolva!

A francia elnöki hivatal, amely még mindig vár "a gyors és pozitív válaszra", megerősítette a francia hírügynökségnek, hogy Laurent Stefanini találkozott a katolikus egyházfővel.

Laurent Stefanini Forrás: AFP/Alain Jocard

Nem örült a melegházasságnak

A lap szerint Ferenc pápa szombaton "nagyon diszkrét" körülmények között fogadta a homoszexualitását vállaló, gyakorló katolikus diplomatát. Az egyházfő közölte vele, hogy nincs semmi kifogása ellene, de nem tetszett neki az, hogy a házasság intézményét kiterjesztették a homoszexuális párokra Franciaországban, és az sem, ahogy azt a kormányzat szerinte erővel átvitte - írta a Le Canard Enchainé.

A pápa hajthatatlan maradt Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A francia elnöki hivatal szerint "a kinevezési procedúra folytatódik", a francia diplomácia "nagyon reméli, hogy a válasz pozitív és gyors lesz". "Laurent Stefanini az egyetlen jelölt, akit a köztársasági elnök és a kormány kinevezett" - hangsúlyozta az Elysée-palota.

Diplomáciai konfliktus

Stéphane Le Foll francia kormányszóvivő egy héttel ezelőtt jelezte, hogy Franciaország kitart azon álláspontja mellett, hogy Laurent Stefanini személyében homoszexuális nagykövetet küld a Vatikánba.

Párizs és a Szentszék között három hónapja diplomáciai konfliktust okoz a homoszexuális diplomata kinevezése, mivel a Vatikán semmilyen választ nem adott a januárban meghozott francia döntésre, ami elutasítással ér fel.