Az ENSZ-főtitkár elutazik a Győzelem Napjára

Vágólapra másolva!
Az ENSZ főtitkára részt kíván venni a második világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából tartandó moszkvai megemlékezéseken - jelentette szombaton a TASZSZ orosz hírügynökség tájékozott ENSZ-forrásra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az idézett forrás szerint Ban Ki Mun május 8-án utazik az orosz fővárosba, és jelen lesz a második világháború lezárásáról megemlékező eseményeken. A TASZSZ hírügynökség ugyanakkor hozzátette, hogy az ENSZ sajtószolgálata nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Ban Ki Mun állítólagos részvételéről szoló hírt.

25 ország igen

A díszszemlén való részvételét eddig 25 ország jelezte, köztük Kína, Észak-Korea és India. Az ünnepségre Európából csupán Milos Zeman cseh elnök, Tomislav Nikolic szerb államfő, Alekszisz Ciprasz görög kormányfő és Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnök utazik Oroszországba.

Obama és Merkel nem

Barack Obama amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár lemondták részvételüket, Merkel azonban május 10-én Moszkvába látogat, hogy koszorút helyezzen el a második világháborúban elesettek emlékére.