Nepálba mennek a baptisták

Vágólapra másolva!
A Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 elnevezésű speciális mentőcsapata vasárnap délben indul útnak a földrengés sújtotta Nepálba - tájékoztatott a szolgálat.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének sikerült felvennie a kapcsolatot Jir Man Rai-val, a Nepáli Baptista Egyház Tanácsának főtitkárával, aki segítséget kért a magyar segélyszervezettől. A helyi baptista szervezet főtitkára azt is elmondta: tudomása szerint a természeti katasztrófa során 1900-nál is több ember vesztette életét, a sűrűn lakott Katmanduban épületek omlottak össze, a sérültek száma csaknem ötezer.

Nehézkes a kommunikáció

Az utóbbi több mint 80 év legnagyobb, 7,9-es erősségű földrengése károkat okozott a szomszédos Indiában, Kínában és Bangladesben is. A kommunikáció Katmanduban és másutt a megrongálódott utak és a földcsuszamlások miatt nehézkes, a telefon- és internetkapcsolat az ország több részével is megszakadt.

A falvakról alig tudnak valamit

A helyi egyházi vezető hozzátette: a fővárostól távolabb lévő gyülekezeteket nem tudta elérni, "aggodalomra ad okot sok vidéki falu sorsa". Egyelőre a károk felmérése sem könnyű.
Nepálban 1934-ben volt hasonló erejű földrengés, amely 8500 ember halálát okozta, és romba döntötte a Katmandu-völgy városait. Az országban mintegy 300 ezer külföldi turista tartózkodik - olvasható a szeretetszolgálat közleményében.