Twerkelő lányokat ítéltek elzárásra Oroszországban

Vágólapra másolva!
Néhány napos elzárásra ítélt vasárnap egy orosz bíróság három fiatal nőt, amiért twerkeltek, vagyis szexuális töltetű, provokatív táncot lejtettek egy második világháborús emlékmű közvetlen közelében.
Vágólapra másolva!

A dél-oroszországi Novorosszijszk bírósága vasárnap közölte, egy 19 éves nő ellen 15 napi, két másik, húszas éveiben járó táncoló ellen pedig tíznapi szabadságveszést szabtak ki a hatóságok garázdaság miatt. Két további vádlottat rossz egészségi állapotukra hivatkozva pénzbírságra ítélt a törvényszék.

A szülőket is vádolták

Hatodik társuk büntetés nélkül úszta meg az esetet, mivel kiskorúnak számít. Mindenesetre szülei ellen vádat emeltek a hatóságok, amiért "egy gyermek fizikai, intellektuális, fiziológiai, spirituális és erkölcsi fejlődését nem támogatták megfelelően".

A hat fiatal nő a YouTube videomegosztó portálon tette közzé a Fekete-tengeri kikötőváros területén található emlékműnél előadott twerkelést.

Tiszteletlenek

Az államügyészség tiszteletlenségnek minősítette az "erotikus és szexuális" táncot, és kifejtette, hogy elejét kell venni bármiféle olyan kísérletnek, amely a hadsereget megtisztelő helyszíneket "bemocskolja".
Oroszországban ez már a második eset, hogy az eredetileg Miley Cyrus amerikai énekesnő által népszerűvé tett twerkelés botrányt kavar.

Múlt héten a hatóságok vizsgálatot indítottak egy orenburgi tánciskolában, miután méhecskéknek öltözött iskoláskorú lányokról egy olyan videó jelent meg a YouTube-on, amelyen twerkelve adták elő a Micimackó című mese egy sajátos változatát.

A tánciskolát ideiglenesen bezárták, és Orenburg tisztségviselői később a dél-oroszországi régió valamennyi hasonló intézményében vizsgálatot rendeltek el.