Földrengés: százak haltak meg egy lavinában

Egy épület romjai Katmanduban, miután két nappal korábban a Richter-skála szerinti 7,9-es erősségű földrengés volt a nepáli fővárosban és környékén. 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20150427-borzalmas-foldrenges-24-magyarrol-nincsen-hir.html
Egy épület romjai Katmanduban, miután két nappal korábban a Richter-skála szerinti 7,9-es erősségű földrengés volt a nepáli fővárosban és környékén. http://www.origo.hu/nagyvilag/20150427-borzalmas-foldrenges-24-magyarrol-nincsen-hir.html
Vágólapra másolva!
Ötezer fölé emelkedett a múlt szombati nepáli földrengés halálos áldozatainak száma. Keddi bejelentés szerint egy nepáli falura lavina zúdult, amelyben 250 ember eltűnt. Szusil Koirala nepáli miniszterelnök háromnapos nemzeti gyászt hirdetett a tragédia miatt.
Vágólapra másolva!

Ramesvor Dangal, a nepáli belügyminisztérium illetékese kedden azt mondta: a legfrissebb adatok szerint 5057 ember vesztette életét a múlt heti katasztrófában, és több mint tízezren sérültek meg.

Egy épület romjai Katmanduban Forrás: MTI/EPA/Abir Abdullah

Lavina zúdult egy falura

A nepáli fővárostól, Katmandutól északra fekvő, népszerű magashegyi túrázó helynek számító Rasuva körzetben lavina zúdult Godatabela falura.

A hógörgeteg miatt mintegy 250-en tűntek el - mondta kedden Uddav Battarai, Rasuva kormányzója. Az eltűntek között külföldi turisták is lehettek. A hétvégi 7,9-es erősségű földmozgás és utórengései számos lavinát indítottak el a Himalájában.

Háromnapos gyász

Háromnapos nemzeti gyászt hirdetett kedden Szusil Koirala nepáli miniszterelnök a több mint ötezer halálos áldozat tiszteletére. "Úgy döntöttünk, azon nepáliak, külföldi fivérek és nővérek, öregek és fiatalok emlékére, akik a pusztító erejű földmozgás miatt vesztették életüket, mától kezdődően három napig nemzeti gyászt hirdetünk" - mondta Koirala. A kormányfő rövid televíziós beszédében egyúttal megköszönte az adományozóknak az eddigi segítséget.