A drogcsempész nem tudta, hogy kivégzik

Rodrigo Gularte
The coffin of executed Brazilian drug convict Rodrigo Gularte is placed at the hospital morgue in Jakarta on April 29, 2015. Indonesia on April 29 staunchly defended its execution of seven foreigners including two Australians as a vital front of its "war" on drugs as testimony emerged of how they went singing to their deaths. AFP PHOTO / Bay ISMOYO
Vágólapra másolva!
Az Indonéziában a héten drogcsempészés vádjával kivégzett egyik brazil férfi az utolsó pillanatig nem volt tudatában annak, hogy vége az életének.
Vágólapra másolva!

A 42 éves Rodrigo Gularte paranoid skizofréniában szenvedett, ezért hiába közölték vele 72 órával korábban, hogy ki fogják végezni, mint utólag kiderült, nem fogta föl, mi vár rá. Ezt a férfi ügyvédje és papja közölte a Daily Star szerint.

Rodrigo Gularte koporsója a kórházban Forrás: AFP/Bay Ismoyo

Nem tudta, mi történik

Állításuk szerint Gularte csak akkor ébredt rá, hogy mi fog történni, amikor a kivégzőosztag elé állították. Gyóntatópapja, Charlie Burrows elmondta, hogy Gularte meglepődött, és bosszús lett: „csak egy apró hibát követtem el, miért nem hagynak tovább élni a (börtön)szigeten? Senkinek nem okozok több bajt” – fogadkozott.

Rodrigo Gularte fényképe Forrás: AFP/Bay Ismoyo

Hat kiló heroinnal kapták el

Gulartét 2004-ben kapták el az indonéz hatóságok, amikor a szörfruhájába rejtve próbált átcsempészni a határon 6 kiló heroint. Családja a férfi betegségére hivatkozva megpróbált kegyelmet kieszközölni a számára, de nem járt sikerrel.

Gularte holttestét szállítják Forrás: AFP/Bay Ismoyo

Őt és hat másik, drogvádak miatt elítélt külföldit helyi idő szerint szerdán végeztek ki az indonéz hatóságok.