Korrupciógyanú miatt őrizetben a polgármester

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette a román korrupcióellenes ügyészség Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokost, a város egyik alpolgármesterét. Egyházi elöljárók, köztük Böjte Csaba ferences szerzetes is kiállt a polgármester mellett.
Vágólapra másolva!

Házkutatás után vitték el

A székelyföldi város elöljáróit szerda este csendőrök vitték Bukarestbe, a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) központi székházába kihallgatásra, miután az ügyészek házkutatást tartottak lakásaikon, illetve a csíkszeredai városházán - közölte csütörtökön az Agerpres hírügynökség.

Havi tízezer eurót fogadhatott el

A romániai sajtóba kiszivárgott értesülések szerint az ügyészek azzal gyanúsítják Ráduly Róbertet, hogy havi tízezer euró (hárommillió forint) csúszópénzt kapott a parkolódíjak begyűjtésével megbízott cég tulajdonosától. Szőke Domokost is kenőpénz elfogadásával gyanúsítják. A DNA előzetes letartóztatásukat kérte a bukaresti törvényszéktől.

A vallási vezetők kiállnak mellette

Tiltakozó tüntetést helyezett kilátásba a korrupcióval meggyanúsított Ráduly Róbert „ügyészségi meghurcoltatása" ellen Darvas Kozma József pápai káplán, csíkszeredai esperes - közölte a kolozsvári Maszol.ro portál. A Transindex.ro portál arról számolt be, hogy szerda este Böjte Csaba ferences szerzetes is kiállt a székelyföldi város időközben őrizetbe vett elöljárói mellett.