Merkel: A zsidóság a német önazonosság része

germanwings légikatasztrófa Angela Merkel
German Chancellor Angela Merkel arrives for a press conference follwing a Germanwings plane crash on March 24, 2015 in Berlin. An Airbus A320 belonging to Germanwings, low-cost airline owned by German flag carrier Lufthansa, en route from Barcelona to Duesseldorf disappeared from the radar screens. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
A zsidó élet a német önazonosság része, a diszkriminációnak, a kirekesztésnek és az antiszemitizmusnak pedig nincs helye Németországban - mondta a német kancellár vasárnap a dachaui náci koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.
Vágólapra másolva!

Angela Merkel hangsúlyozta, hogy az államnak és az állampolgároknak egyaránt kötelező a határozott fellépés a zsidóellenességgel, a hátrányos megkülönböztetés valamennyi formájával és a kirekesztéssel szemben.

A zsidó élet a német önazonosság része, a diszkriminációnak, a kirekesztésnek és az antiszemitizmusnak pedig nincs helye Németországban - mondta a német kancellár Forrás: AFP/Tobias Schwarz

Emberi méltóság

Ezzel "tartozunk a nemzetiszocializmus áldozatainak és a túlélőknek, de saját magunknak is" - mondta a kancellár, rámutatva, hogy a jelenkori antiszemitizmus és "a gyilkos iszlamista terror" az emberi méltóság és a szabad, demokratikus berendezkedés alapjai ellen irányul.

Angela Merkel az első német kormányfő, aki beszédet mondott az egykori bajorországi láger területén kialakított emlékhelyen.