Le Pen abban bízik, hogy lánya elbukik az elnökválasztáson

Vágólapra másolva!
Újabb állomásához érkezett a franciaországi szélsőjobboldali Nemzeti Front belharca. Jean-Marie Le Pen továbbra sem tud megbékélni lánya, Marine Le Pen nézeteivel, ezért felfüggesztették pártbéli tagságát. A 86 éves pártalapító ezután azt mondta: abban bízik, hogy lánya veszíteni fog az elnökválasztáson. 
Vágólapra másolva!

Felfüggesztette a Nemzeti Front Jean-Marie Le Pen alapító exelnök tagságát a párt, és kilátásba helyezte, hogy megfosztják a tiszteletbeli elnöki címétől is. Szerintük ugyanis a korábbi vezető kijelntései ellentésetesek a párt új irányvonalával - értesült a BBC.

Elszakadnak a múlttól

A mozgalom ugyanis kezd elszakadni antiszemita múltjától és mára már inkább euroszkeptikus, bevándorlóellenes politikai erővé kezd átalakulni. Ebbe pedig nem fér bele Le Pen korábbi kijelentése, miszerint a holokauszt csak egy apró részletkérdése a második világháborúnak.

Jean-Marie és Marine Le Pen - Ellentétes irányok Forrás: AFP - Valery Hache

Egyre feszültebb a viszony

A 86 éves pártalapító, ezután azt mondta: abban bízik, hogy lánya veszíteni fog a 2017-es elnökválasztáson. Egy rádióinterjúban pedig úgy fogalmazott:

Korábban egyébként már azt is javasolta a lányának, hogy házasodjon meg olyan hamar, amint csak lehet, annak érdekében, hogy megváltoztassa a családi nevét.

A közvéleménykutatások szerint lánya, a Nemzeti Front elnöke, Marine Le Pen el fog jutni a 2017-es elnökválasztás második fordulójáig, az előrejelzések szerint azonban nyerni nem fog.