Adóssága fejében a kutyáit is lefoglalták

Vágólapra másolva!
Kutyául járt egy oroszországi férfi, akinek az adósságai törlesztéséig a kutyáit is lefoglalták a csitai bírósági végrehajtók.
Vágólapra másolva!

A kutyák gazdája több mint egymillió rubellel tartozik a rokonainak, és vonakodott leróni az adósságát. Hozzátartozói ezért bírósághoz fordultak, amely elrendelte az adós teljes vagyonának lefoglalását. Miután a végrehajtók kevesellték a számba vett vagyontárgyak összegét, megakadt a szemük az udvaron kószáló három akita fajtájú kutyán, amelyeket nyomban leltárba is vettek.

A rokonok beletörődtek

Mivel az elkobzott ebek elszállítása, tárolása és értékesítése alapos fejtörést okozott a hatóság embereinek, a végrehajtók végül az eredeti gazdájukra bízta azok megőrzését, azzal a feltétellel, hogy az állatoknak az adósság teljes mértékű törlesztéséig kutya bajuk sem történhet. A rokonok beletörődtek a döntésbe, és remélik, hogy a kutyák lefoglalása ösztönzőleg hat majd az alperes fizetési kedvére.

Rendszeres a kedvencek elkobzása

Oroszországban nem ez az első eset, hogy a bíróság háziállatok elkobzására kényszerült egy-egy anyagi természetű követelés teljesítésének kieszközlése érdekében. A múlt ősszel egy tetemes bankhitel-tartozás behajtása során félszáz rénszarvasának üthette nyomát például egy tambovi gazdálkodó. Karácsonykor pedig Tatárföldön egy minden hájjal megkent adós a személygépkocsijával együtt, a járműben lévő, frissen vásárol ajándéktárgyakkal együtt, a karácsonyfának szánt fenyőről is kénytelen volt lemondani a hitelezői javára egy behajtás alkalmával.