Éles bombákat gyártott egy 17 éves fiú

Vágólapra másolva!
Több pokolgépet talált az ausztrál rendőrség egy terrorellenes razzia során Melbourne-ben, egy tizenévest őrizetbe vettek és terrorizmussal gyanúsítanak. Egy kétemeletes külvárosi villában találták a bombákat. Biztonságos helyre vitték, és felrobbantották őket.
Vágólapra másolva!

A robbanószerkezetek elkészítésével egy 17 éves fiút gyanúsítanak, akit terrorizmus gyanújával vettek őrizetbe. Sajtójelentések szerint a fiú édesapja egy szíriai származású orvos. Bob Hill, Victoria állam rendőrfőnök-helyettese azt mondta, a család nem tudott arról, hogy a tinédzser pokolgépeket készített, és megviselték őket a történtek.

Egyes médiajelentések szerint a fiú vasárnap egy jótékonysági futóversenyen akart merényletet végrehajtani, de ezt a rendőrség nem erősítette meg.

Egy hónapon belül ez már a második eset, hogy merényletre készülő fiatalokat vettek őrizetbe a szigetországban. Április közepén öt fiatalt azzal gyanúsítottak meg, hogy az Iszlám Állam közel-keleti dzsihádista szervezet által inspirált merényletet készültek elkövetni egy első világháborús megemlékezésen. A két eset között a hatóságok szerint nincs közvetlen összefüggés.

Az ausztrál rendőrség szeptember óta több támadást meghiúsított, köztük egy olyat, amelyben lefejezésre készültek a gyanúsítottak. Több embert vád alá helyeztek.