Emberéletet követelt a tornádó

Vágólapra másolva!
Legalább hárman életüket vesztették, több tucatnyian pedig megsérültek abban a pusztításban, amelyet több tornádó okozott Arkansas és Texas államban.
Vágólapra másolva!

Két haláleset az arkansas-i Nashville-ben történt, Texarkanában pedig ketten életveszélyesen megsérültek a vasárnapi viharokban. A szomszédos Texasban, a 2600 lakosú Van kisvároson átvonuló tornádó egy ember halálát okozta, 26-an pedig kórházi ápolásra szorultak. Tíz felnőttnek nyoma veszett, ezért a hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma emelkedni fog.

Kicsavarodott fatörzs a Texas állambeli Vanben Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smith

Vanben az épületek 30 százaléka megrongálódott, és kidőlt fák miatt a település áramellátása megszakadt. Mintegy félszázan a település templomában kialakított menedékhelyen töltötték az éjszakát. Az iskolákban hétfőn tanítási szünetet rendeltek el.

Takarítják a romokat Vanben Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smith

A térségből özönvízszerű esőzéseket és áradásokat is jelentettek. A texasi Granbury bevásárlóközpontjának parkolójában egy több mint 12 méter átmérőjű víznyelő keletkezett.

Összedőlt a háza ennek az asszonynak Vanben Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smith

Az iowai Lake Cityben vasárnap este egy tornádó leszakította egy középiskola tetejét. Az épületben mintegy 150-en voltak, egy ünnepségen vettek részt. Az emberek szerencsére mintegy két perccel a forgószél megérkezése előtt be tudtak menekülni az öltözőkbe és az alagsori helyiségekbe.
Észak- és Dél-Dakotában újabb havazás veszélyére figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat.