Elaludt, ezért légvédelmi ágyúval kivégezték

KIM Dzsong Un A KCNA észak-koreai hírügynökség által közreadott dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára látogatást tesz egy légibázison egy meg nem nevezett helyszínen
A KCNA észak-koreai hírügynökség által közreadott dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára látogatást tesz egy légibázison egy meg nem nevezett helyszínen
Vágólapra másolva!
Hazaárulás vádjával kivégezték az észak-koreai védelmi minisztert, miután elaludt egy olyan eseményen, amelyen Kim Dzsongun észak-koreai vezető is jelen volt.
Vágólapra másolva!

Több százan nézték végig

Hjon Jongcsolt eltávolították tisztségéből, majd április 30-án kivégzőosztag elé állították. Az osztag egy légvédelmi ágyúval végezte ki az alig egy éve főparancsnoknak kinevezett tábornokot, és ezt több száz embernek kellett végignéznie a Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint. Ez a dél-koreai hírszerzés igazgatóhelyettesének a szöuli parlament számára adott tájékoztatójából derült ki.

Kim Dzsongun, a Koreai Munkapárt első titkára keményen megtorolja a tiszteletlenséget Forrás: MTI/EPA/Yonhap/Kcna

Nem az első ilyen

Az igazgatóhelyettes hozzátette, hogy Phenjan példát statuálandó már több, meg nem erősített jelentés szerint alkalmazta ezt a kivégzési módszert magas rangú tisztségviselők esetében. A jelentés szerint Hjon tiszteletlen volt a fiatal észak-koreai vezetővel szemben, amikor elbóbiskolt egy katonai eseményen. A dél-koreai hírszerzés április végén arról számolt be, hogy Kim Dzsongun az idén már 15 magas rangú tisztségviselő kivégzését rendelte el, mert megkérdőjelezték a tekintélyét.

A nagybátyját is kivégeztette

A diktátor végeztetett ki magas rangú pártpolitikusokat már azért is, mert dél-koreai szappanoperát néztek, de brutálisan leszámol a saját családjával is, ha ez érdekei úgy kívánják.

2013 decemberében letartóztatta, majd kivégeztette államellenes bűncselekmény vádjával a nagybátyját,

Dzsang Szong Teket, aki az ország második embere volt, és az lett volna a feladata, hogy hatalomra kerülése első éveiben segítse az ifjú Kim munkáját.

A következő célpont ezek után a nagynénje, Dzsang felesége lett, aki az Észak-Koreából kiszivárgott hírek szerint nem nyugodott bele férje halálába.

Kim mellett még a saját családja sincs biztonságban Forrás: AFP/Kns

A nagynénje eltűnt

A rezsim egy külföldre emigrált, neve elhallgatását kérő tagja a CNN amerikai hírtelevíziónak mesélte el, hogy tavaly május elején Kim elrendelte, öljék meg Kim Kjong Hujt.

Az asszony már a férje halála előtt, 2013 szeptemberében eltűnt a nyilvánosság elől, azóta is mindenki azt találgatja, mi lett vele. Pletykálták, hogy szívinfarktust kapott vagy öngyilkosságot követett el, hogy agydaganat miatt kómában van, egy februárban nyilvánosságot kapott dél-koreai titkosszolgálati értesülés ezzel szemben arról szólt, hogy még életben van.