Putyin: Az orosz haditechnika felülmúlja a riválisokét

RS-24 Moszkva győzelem napi felvonulás
A Russian Yars RS-24 intercontinental ballistic missile system drives during the Victory Day military parade in Moscow on May 9, 2015. Russian President Vladimir Putin presides over a huge Victory Day parade celebrating the 70th anniversary of the Soviet win over Nazi Germany, amid a Western boycott of the festivities over the Ukraine crisis. AFP PHOTO / POOL / HOST PHOTO AGENCY RIA NOVOSTI
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin megdicsérte a győzelem napi parádén felvonultatott új orosz haditechnikát. Az orosz elnök szerint az új fegyverrendszerek messze felülmúlják külföldi riválisaikat.
Vágólapra másolva!

„A fegyverekről csak a legnagyobb elismerés hangján beszélhetünk. A lehető leghamarabb be kell fejezni a tesztelésüket és megkezdeni a sorozatgyártásukat” – idézte az államfőt a spuntiknews.com.

Parádéztak

Az orosz portál emlékeztet arra, hogy a II. világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából rendezett május 9-i díszszemlén majd’ 200 haditechnikai eszköz vonult fel, köztük az Armata T-14-es tankok és a Kurganyec-25 páncélozott szállítójárművek.

Az orosz hadsereg egyik büszkesége, a RS-24 Jarsz interkontinentális ballisztikus rakéta Forrás: AFP/-

Emellett bemutattak egy ötödik generációs interkontinentális ballisztikus rakétát, az RS-24 Jarszt (SS-29), amelynek a hatótávolsága meghaladja a 12 ezer kilométert, több robbanófej hordozására is alkalmas, és képes „kijátszani” a rakétaelhárító-rendszereket.

A tervek szerint jövőre már ez rendszer adja majd az orosz stratégiai rakétaerő 80 százalékát.