Megmutatjuk az amerikaiak szupertitkos űrdrónját

An artist's conception of the X-37 Advanced Technology Demonstrator as it glides to a landing on earth. Its design features a rounded fuselage topped by an experiment bay; short, double delta wings (like those of the Shuttle orbiter); and two stabilizers
An artist's conception of the X-37 Advanced Technology Demonstrator as it glides to a landing on earth. Its design features a rounded fuselage topped by an experiment bay; short, double delta wings (like those of the Shuttle orbiter); and two stabilizers (that form a V-shape) at the rear of the vehicle.
Vágólapra másolva!
Negyedik missziójára készül az amerikai hadsereg űrdrónja. A légierő űrparancsnoksága nem hajlandó elárulni, pontosan mi lesz az X-37B feladata a küldetésen.
Vágólapra másolva!

A Bloomber mindössze annyit tudott meg a parancsnokságtól, hogy a küldetés célja túlmutat a korábbi rendszerteszteléseken, és együttműködnek az amerikai űrhivatallal. A NASA közlése szerint egy új hajtóművet és „fejlett anyagokat” vizsgálnak majd zérógravitációs körülmények között.

A negyedik misszióra készül Forrás: nasa.gov

Mint a hírügynökség oldalára feltett videóból kiderül, a drónt valamikor a jövő héten indítják. Méretét tekintve körülbelül ötöd akkora, mint az űrrepülőgép, és részben önműködően is tud repülni.

A repülőgépekhez hasonlóan száll le – vagyis többször is felhasználható. És nagyjából ez minden, amit tudni lehet róla.