Gondozóját marta szét az oroszlán a reggeli etetésnél

An eight-year-old asiatic lion yawns in his enclosure at the Kamla Nehru Zoological Gardens in Ahmedabad on May 3, 2015.  India on May 2 began a five-yearly count of asiatic lions in the western state of Gujarat's Gir sanctuary, the last habitat for the e
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Halálra marta 65 éves gondozóját egy ázsiai oroszlán egy kínai állatkertben. Az állat ezután szabadon kószált a park területén, de biztonsági okokból lelőtték.
Vágólapra másolva!

Reggel 8 óra körül, az etetéskor támadt rá egy ázsiai oroszlán az őt gondozó 65 éves férfira a kínai Taianban lévő Taian Tiger Mountain Parkban. A férfi vállába és nyakába harapott, gyakorlatilag azonnal meghalt. Az állat ezután vagy egy órán keresztül járkált a park területén. Az állatkert munkatársainak sikerült kimenekíteniük a látogatókat, a helyszínre érkezett rendőrök pedig kilőtték a sarokba szorított állatot.

Állatvédők szerint szükségtelen volt az oroszlán kilövése, vissza lehetett volna terelni a ketrecébe, ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a parkban komoly biztonsági hiányosságok vannak. Több helyen rozsdás kerítések választják el az állatokat és a látogatókat, az állatok elhelyezését pedig ettől függetlenül is kifogásolják.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Sam Panthaky

A park vezetése azt ígérte, azonnal elkezdik a rácsok biztonsági felülvizsgálatát és elvégzik a szükséges javításokat.