Végzett két befolyásos dzsihádista vezetővel a francia hadsereg

Vágólapra másolva!
A francia különleges erők végeztek Mali északi részén két befolyásos dzsihádista vezetővel, akik az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel álltak kapcsolatban - derült ki a francia védelmi minisztérium közleményéből.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a szaharai régióban tevékenykedő Iszlám Magreb al-Kaidája és az al-Kaidával szintén kapcsolatban álló Anszár ad-Dín (A Hit Védelmezői) nevű iszlamista csoportok két befolyásos tagját, Amada Ag Hamát és Ibrahim Ag Inawalent keddre virradó éjjel ölték meg.

Notórius terroristák

A két szélsőséges szervezet számlájára számos, nemzetközi erők ellen intézett terrortámadást írnak - közölte a francia szaktárca.

Amada Ag Hama, más néven Abdelkrim, a Tuareg vállalta magára többek között az RFI francia rádióadó két francia újságírójának elrablását és meggyilkolását, ami 2013 novemberében történt a Mali északi részén található Kidalban.

Kemény csapás

A francia hadsereg terrorellenes műveletében összesen négy dzsihadistát öltek meg. A francia védelmi tárca közleményében hangsúlyozta, hogy a mostani akcióval újabb "kemény csapást" mértek a Száhel-övezetben tevékenykedő fegyveres csoportokra.

A francia hadsereg az utóbbi hetekben fokozottan fellép a dzsihadisták ellen, akik továbbra is támadásokat hajtanak végre annak érdekében, hogy ismét befolyást szerezzenek Maliban. Franciaország a Barkhane-hadművelet keretében 3000 katonáját vonultatta fel az afrikai Száhel-övezetben.