Tömegközlekedéssel szállítják az ebolás tetemeket Guineában

sony2015
Ebola Crisis Overwhelms Liberian Capital
Vágólapra másolva!
Sokan tömegközlekedéssel szállítják haza ebolafertőzésben elhunyt családtagjaikat Guineában. A holttesteket felöltöztetik és a többi utas közé ültetik, ez a gyakorlat pedig a járvány súlyosbodásához vezethet - közölték helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az áldozatok rokonai azért próbálják hazaszállítani elhunyt szeretteiket, hogy a szokásoknak megfelelően otthon készítsék fel lelküket a túlvilágra.

Libériában sincs még minden rendben Forrás: (c) John Moore / Getty Images

A hatóságok figyelmeztetése, miszerint szigorúan tilos hozzányúlni a betegségben elhunytakhoz, több száz éves hagyományoknak mond ellen.

Halálos cselek

A nyugat-afrikai országban törvény tiltja, hogy a fertőző holttesteket elszállítsák arról a településről, ahol a beteg elhunyt. Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint a szeretteiket hazaszállítani vágyók ezzel a módszerrel próbálják kicselezni a hatóságokat.

27 új megbetegedés

Sokan abban reménykedtek, hogy sikerült megállítani a járvány terjedését Guineában, az elmúlt egy hétben azonban huszonhét új megbetegedést regisztráltak.

A hivatalos adatok szerint az ebolajárvány 2013. decemberi kitörése óta 11 120-an haltak bele a vírus okozta vérzéses lázba Afrikában, az áldozatok tényleges száma azonban ennél jóval magasabb lehet. A fertőzöttek száma 27 ezerre rúg. Sierra Leone és Guinea mellett az időközben ebolamentessé nyilvánított Libériát érintette a legsúlyosabban a járvány.