Mexikóban negyven halottja van egy fegyveres összecsapásnak

Elfogták el Chapo Guzmant a régóta keresett mexikói drogbárót
Mexican drug trafficker Joaquin Guzman Loera aka "el Chapo Guzman" (C), is escorted by marines as he is presented to the press on February 22, 2014 in Mexico City. The Sinaloa cartel leader - the most wanted by US and Mexican anti-drug agencies - was arrested early this morning by Mexican marines at a resort in Mazatlan, northern Mexico. AFP PHOTO/Alfredo Estrella
Vágólapra másolva!
Legalább 37 fegyveres és két szövetségi rendőr halt meg pénteken egy nyugat-mexikói összecsapásban - közölte a szövetségi kormány.
Vágólapra másolva!

A tűzharc Tanhuato városában zajlott le, Mexikóvárostól mintegy 500 kilométerre nyugatra - mondta el egy név nélkül nyilatkozó forrás, hozzátéve, hogy az áldozatok száma még nem végleges.

Joaquin Guzman Loera mexikói drogbáró elfogása Forrás: AFP/Alfredo Estrella

A Michoacán szövetségi államban található, mintegy 15 ezer lakosú város szomszédos azzal a Yurécuaróval, ahol a múlt héten egy választási gyűlésen meggyilkoltak egy baloldali polgármesterjelöltet, egy helyi önvédelmi milícia korábbi vezetőjét.

A település közel fekszik Jalisco államhoz is, ahová a kormány jelentős erőket vezényelt az elmúlt hetekben, hogy felvegyék a harcot a Jaliscói Új Nemzedék nevű drogkereskedő kartellel, miután a kartell az utóbbi időben megsokszorozta a hatóságok elleni támadásait.