Határzárat épít Moszkva az orosz-ukrán határon

Vágólapra másolva!
Még az ukrán kormány által tervezett, Falnak nevezett határvédelmi rendszert is felülmúló védmű épül Oroszország és a Donbássz határán.
Vágólapra másolva!

A Rosszijszkaja Gazeta értesülései szerint az orosz fél eddig már több mint 100 kilométer hosszúságú árkot és földsáncot, valamint

az ukrajnai szakadárok által ellenőrzött úgynevezett Donyecki Népköztársaság és az oroszországi Rosztov megye között.

Határzár és álcaháló Forrás: Origo

A már kivitelezett határzár a jelek szerint csak az első szakaszát képezi annak a védelmi rendszernek, amelynek révén az Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) által felügyelt orosz határőrség meg akarja akadályozni, hogy az ukrajnai konfliktusövezetből származó fegyverekhez juthassanak az észak-kaukázusi oroszellenes muszlim terrorszervezetek.

Virágzó illegalitás

Az orosz lap úgy tudja, hogy a szövetségi titkosszolgálat csak az elmúlt néhány hétben több mint 60 illegális fegyverszállítmányt kapcsolt le a doni térségben, amelyek jelentős mennyiségben tartalmaztak a kelet-ukrajnai háborús térségből származó automata kézifegyvereket, gránátokat, gyalogsági aknákat és más hadieszközöket.

A jelek szerint a Kreml ráébredt, hogy az ukrajnai Donyec-medencében gerjesztett belháború az orosz belbiztonságra nézve is jelentős veszélyeket hordoz.

Az ott felhalmozódott jelentős fegyverarzenál ugyanis valóságos kincsesbányájává vált a Moszkva-ellenes szakadár mozgalmaknak, és nem utolsósorban az orosz szervezett alvilágnak.