Túszul ejtették, majd kivégezték az utasokat

Vágólapra másolva!
Ismeretlen fegyveresek megtámadtak két autóbuszt a pakisztáni Beludzsisztán tartományban. Az utasok közül sokat túszul ejtettek, majd tűzharcba keveredtek a biztonsági erőkkel, és megölték 19 túszukat - közölték a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

A déli Karacsiba tartó buszokat Kvetta körzetében támadták meg. Megállásra kényszerítették őket, majd a mintegy 50 utas közül 25-öt a környező hegyekbe hurcoltak. Az után mészárolták le túszaikat, hogy a biztonsági erők bekerítették őket.

Halott hozzátartozóját azonosítja az egyik áldozat rokona Forrás: AFP/Banaras Khan

Csak öten úszták meg sértetlenül

Csak öt túsz menekült meg sértetlenül a lövöldözésből. Az elhurcolt utasok többségét megölték, egyikük megsebesült.

Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a támadást, de a délnyugat-pakisztáni térségben főleg szakadárok szoktak fegyveres akciókat végrehajtani. Különböző maffiacsoportok és az országban szinte mindenütt jelen lévő iszlamista milíciák is állhatnak a támadás mögött.

Rokonok várják a híreket a helyi kórház előtt Forrás: AFP/Banaras Khan

Navaz Sarif miniszterelnök közleményt adott ki, amelyben élesen elítélte a „borzalmas bűncselekményt”, az elkövetők felderítését és felelősségre vonását sürgette, és együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Koporsókkal tiltakoznak

A helyi pastuk addig nem hajlandók eltemetni áldozatul esett rokonaikat, amíg a kormányzat nem garantálja a biztonságukat. Szombaton tiltakozásul több száz tüntető vonult 16 koporsóval a kvettai kormányzó háza elé.

A támadók ugyanis az ABC News beszámolója szerint elválasztották a pastukat a többi utastól. Őket sorba állították, majd agyonlőtték, miközben a balucsokat hagyták elmenekülni.

A támadók csak a pastukka végeztek Forrás: AFP/Banaras Khan