Már öt áldozata van a MERS-járványnak

Workers disinfect a train carriage at a station in Seoul on June 7, 2015. South Korea on June 6 confirmed nine more cases of the MERS virus, which has killed four people, but said it did not represent a spread of the outbreak as the infected were already
Teljes fertőtlenítés
Vágólapra másolva!
Már öt halálos áldozata van a MERS-járványnak Dél-Koreában - jelentették be vasárnap Szöulban. Ezzel egy időben több mint húszezer külföldi turista mondta le útját a kelet-ázsiai országba.
Vágólapra másolva!

Az ötödik halálos áldozat egy 75 éves férfi. Ugyanabban a kórházban kezelték, ahol 17 embert ápolnak, köztük két kórházi dolgozót - közölte a helyi egészségügyi minisztérium. A vasárnap bejelentett 14 újabb fertőzésből tízet ez utóbbi kórházban regisztráltak. Korábban a kormány megnevezte azt a dél-szöuli kórházat, ahol az első koronavírusos megbetegedést megerősítették, valamint egy másik szöuli kórházat, ahol jelentős számú megbetegedést mutattak ki. A hatóságok ugyanakkor nem akarják nyilvánosságra hozni az összes, MERS-betegeket kezelő kórház listáját, mert gondokat okozhatna az egészségügyi ellátásban, ha az emberek elkerülnék a megnevezett intézményeket.

Minden beteget kórházban kezelnek

Csö Kjung Hvan miniszterelnök-helyettes kijelentette: nincs ok azt hinni, hogy a járvány jelentősen továbbterjed majd az országban. "Minden eddigi MERS-esetet kórházban kezelnek, más környezetben ez a kór nem fordult elő. Úgy vélem, hogy van esély arra, hogy a járványt sikerül ellenőrzés alá vonni".

Teljes fertőtlenítés Forrás: AFP/Yonhap

Dél-Koreában a betegség május végén ütötte fel a fejét, vélhetően egy Szaúd-Arábiában járt férfi hurcolta be. A vírus ellen nincs védőoltás. A járvány hatására már több mint húszezer külföldi mondta le útját a kelet-ázsiai országba. A visszaadott utazási jegyek alapján kiderült, hogy a visszakozók túlnyomó része kínai.