Kiderültek a Bilderberg-csoport titkai

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kezdődik az idei Bilderberg-találkozó, ezúttal Ausztriában. Közzétették, hogy pontosan kik vesznek részt a titokzatosnak tartott egyeztetésen, és azt is, hogy milyen témákról eshet szó. 
Vágólapra másolva!

Ma már nem titok, hol rendezik a titokzatosnak tűnő Bilderberg-csoport találkozóit. Szinte az egész világot bejárta a tavalyi találkozó helyszínének híre – számol be róla a The Independent. Azt persze, hogy miért éppen Koppenhágában tartották a világ legbefolyásosabb vezetőinek találkáját, nem tudni pontosan.

Idén Ausztriában ülnek asztalhoz a világ vezetői, méghozzá a tiroli Interalpen Hotelben, ahol 22 országból 140-en lesznek jelen.

pedig korábban ilyen zárt ülésen részt vett Surányi György, Bokros Lajos, Martonyi János és Bajnai Gordon is.

Nyilvános a lista is, vagyis mindenki tudhatja, kik kapnak meghívást a politikai és gazdasági-pénzügyi elit rendezvényére. Ezt a névsort maga a csoport teszi közzé, éppen azért, hogy élét vegyék a találkozók körüli találgatásoknak.

Tudni lehet, hogy idén ott lesz José Manuel Barroso, valamint több világcég vezetője. Meghívást kapott a Google, a Shell, a Siemens, a Deutsche Bank elnöke is.

Szintén nyilvánosságra hozzák a beszélgetés várható témáit.

Idén napirendre kerülnek a mesterséges intelligencia kérdései, a kiberbiztonság, a kémiai fegyverek, a gazdasági problémák, az európai stratégiák, a globalizáció és Görögország ügye.

Szintén szó esik majd Iránról, a NATO-ról, Oroszországról, a terrorizmusról, Londonról, Washingtonról és az amerikai választásokról.

Telfben a légy sem zümmög

Sem a találkozó, sem pedig a helyszínbiztosítás nem hétköznapi. Telf városkát gyakorlatilag hermetikusan elzárták a külvilágtól, minden egyes autót ellenőriznek a részt vevő országok biztonsági emberei. Merthogy összehangoltan dolgoznak a különböző nemzetiségű rendőri erők. Nincs egyetlen autó sem, amibe nem néznének bele.

A Bilderberg-csoport

A Bilderberg-csoport egy befolyásos személyekből (tudósok, médiaszemélyiségek, politikusok, üzletemberek, lásd lentebb) álló, zárt körű társaság.

Nevét egy holland szállodáról kapta, ahol először tartották meg a gyűlésüket 1954-ben. A csoport alapítója a 2004-ben elhunyt Bernát holland herceg volt. A csoport 1954-től minden évben tanácskozik – csak egyszer, 1976-ban maradt el –, szigorúan zárt ajtók és maximális védelem mellett.

Találkozójukat minden évben május végén, valamivel a G8-ak összejövetele előtt tartják; témáik titkosak, nem adnak ki közleményt a találkozókról. (Forrás: wikipedia.org)