Videokamera védi a német rendőröket

Mainz, 2015. június 9.
Kis videokamerát visel egyenruháján egy német rendőr egy mainzi sajtóbemutatón 2015. június 8-án. A rendőrök ellen elkövetett erőszakos cselekmények növekvő száma miatt Rajna-vidék-Pfalz tartomány kísérletképpen bevezeti a videokame
Mainz, 2015. június 9. Kis videokamerát visel egyenruháján egy német rendőr egy mainzi sajtóbemutatón 2015. június 8-án. A rendőrök ellen elkövetett erőszakos cselekmények növekvő száma miatt Rajna-vidék-Pfalz tartomány kísérletképpen bevezeti a videokamera viselését a járőrökön két városban, Mainzban és Koblenzben. (MTI/EPA/Fredrik von Erichsen)
Vágólapra másolva!
Kísérletképpen két német városban bevezetik a rendőrségi egyenruhára szerelhető videokamerát.
Vágólapra másolva!

Egyre több erőszakos cselekményt követnek el Németországban a rendőrök ellen, ezért Rajna-vidék-Pfalz tartomány két városában, Mainzban és Koblenzben kísérletképpen bevezetik a videokamera viselését a járőrökön.

Egyelőre csak kísérlet Forrás: MTI/EPA/DPA/Fredrik Von Erichsen

Az Egyesült Államokban is egyre elterjedtebb a testen viselhető kamera a rendőrök körében. Ez egyúttal megkönnyíti azokat a vizsgálatokat is, amikor az egyenruhásokat túlzott erőszakkal, hatalmi túlkapással vádolják.