Jelentkezett a milliárdos lottónyertes

Vágólapra másolva!
Néhány nappal a határidő lejárta előtt jelentkezett minden idők legnagyobb, 90 millió eurós - nagyjából 27,5 milliárd forint - nyereményéért a 16 európai uniós országban, köztük Magyarországon is játszott Eurojackpot páneurópai lottónyertese Csehországban.
Vágólapra másolva!

A középkorú férfi csütörtökön személyesen mutatta be a nyertes szelvényt, 9900 eurónak (3 millió forintnak) megfelelő összeget vett magához a prágai központi lottózóban, majd vonattal hazaindult otthonába. A nyertes a Prágától 120 kilométerre keletre lévő Pardubice térségéből származik.

A győztes számok kihúzása után a férfi csaknem egy hónapot várt, amíg megnyugszik a nyeremény körül támadt médiafelhajtás.

Továbbra is eljárt mindennap a munkahelyére, és alaposan átgondolta, mihez kezd a pénzzel

- mondta el a Sazka

lottó
társaság szóvivője.

A társaságnak mostantól hatvan nap áll a rendelkezésére, hogy a maradék több mint kétmilliárd cseh koronát átutalja a szerencsés férfi bankszámlájára. A telitalálatos szelvény tulajdonosa Európában egyedüliként helyesen tippelte meg az 50-ből a 12, 14, 18, 38 és 46 számokat, valamint a 9-es és 10-es pótszámot a tízes "euroszelvényen".

Az Eurojackpot korábbi legnagyobb, 61,2 millió eurós főnyereményét egy finn tippelő ütötte meg 2014 szeptemberében. A legnagyobb összeg, amelyet Csehországban eddig ezen a lottón nyertek, 17,3 millió euró volt. A 2012-ben indult Eurojackpothoz Csehország 2014-ben csatlakozott. A nyertes számokat péntek esténként sorsolják a finn fővárosban, Helsinkiben.