Állatkerti állatok szabadultak ki az ítéletidő miatt

Tbiliszi, 2015. június 14..
A grúz miniszterelnöki sajtószolgálat által közreadott képen altatólövedékkel lőnek meg egy vízilovat Tbiliszi egyik utcájában 2015. június 14-én. A grúz fővárost sújtó árvíz következtében legalább nyolc ember életét vesztette,
Tbiliszi, 2015. június 14.. A grúz miniszterelnöki sajtószolgálat által közreadott képen altatólövedékkel lőnek meg egy vízilovat Tbiliszi egyik utcájában 2015. június 14-én. A grúz fővárost sújtó árvíz következtében legalább nyolc ember életét vesztette, az állatkertből pedig sok állat – köztük hat tigris, hat oroszlán és nyolc medve – elszabadult, egy gyermekkórháznál a rendőrök hat farkast lőttek ki. (MTI/EPA/Grúz miniszterelnöki sajtószolgálat/Beszo Gulasvili)
Vágólapra másolva!
Legalább nyolc ember meghalt Tbilisziben, és a helyi állatkertből tigrisek, oroszlánok és más vadállatok szabadultak ki vasárnapra virradóra a várost sújtó áradások miatt.
Vágólapra másolva!

A Grúzia mintegy egymillió lakosú fővárosára zúduló özönvízszerű eső nyomán kialakult áradások elöntöttek egy lakónegyedet, több embert magukkal sodorva.

A hatalmas esőzések miatt kiöntött a Vere Forrás: AFP/Irakli Gedenidze

Súlyos károk keletkeztek a tbiliszi állatkertben is, számos állat kiszabadult. Legalább hat tigris, nyolc medve és hat oroszlán kószált szabadon a városban.

Egy idős embert menekítenek biztonságba Forrás: AFP/Irakli Gedenidze

A Rusztavi-2 televíziós csatorna beszámolója szerint egy gyerekkórház közelében hat farkast lőttek le, az állatkert sajtószolgálata arról adott hírt, hogy egy vízilovat a város egyik központi terén sikerült bekeríteni és altatólövedékkel ártalmatlanná tenni.

Altatólövedékkel lőtték le a vízilovat Forrás: MTI/EPA/Grúz miniszterelnöki s/Beszo Gulasvili

A Civil.ge hírügynökség oldalára feltett képeken többek között szerepel az utcán „fürdőző” állat is, amelyről a brit Daily Mail egész fotósorozatot közölt.

Olyan magasra ér a víz, hogy teljesen ellepi az utcán álló autókat Forrás: AFP/Irakli Gedenidze

Azt nem tudni, hogy pontosan hány állat szabadult el, a hatóságok arra intették a lakókat, hogy ha tehetik, maradjanak az otthonukban.