Azerbajdzsánig úszott egy Tbilisziből menekülő pingvin

Tbiliszi, 2015. június 14..
Altatólövedékkel meglőtt vízilovat támogatnak Tbiliszi egyik utcájában 2015. június 14-én. A grúz fővárost sújtó árvíz következtében legalább nyolc ember életét vesztette, az állatkertből pedig sok állat – köztük hat tigris, ha
Tbiliszi, 2015. június 14.. Altatólövedékkel meglőtt vízilovat támogatnak Tbiliszi egyik utcájában 2015. június 14-én. A grúz fővárost sújtó árvíz következtében legalább nyolc ember életét vesztette, az állatkertből pedig sok állat – köztük hat tigris, hat oroszlán és nyolc medve – elszabadult, egy gyermekkórháznál a rendőrök hat farkast lőttek ki. (MTI/AP/Tinatin Kiguradze)
Vágólapra másolva!
A hétvégi vihar által elmosott tbiliszi állatkert egyik frakkos lakója egészen a grúz-azeri határig menekült úszva a megáradt Kura folyón.
Vágólapra másolva!

A helyi fauna szempontjából meglehetősen környezetidegen madár a Tbiliszit kettészelő Kura folyó egyik oldalágának hídja alatt szúrt szemet az azeri határőröknek, bő félszáz kilométerre a grúz fővárostól. Mint kiderült, a szokatlan határsértő egy afrikai pingvin, amely a viharsújtotta tbiliszi állatkertből szökött meg a nagy kavarodásban.

A grúz fővárost sújtó árvíz következtében legalább nyolc ember életét vesztette, az állatkertből pedig sok állat – köztük hat tigris, hat oroszlán és nyolc medve – elszabadult, egy gyermekkórháznál a rendőrök hat farkast lőttek ki Forrás: MTI/AP/Tinatin Kiguradze

Hatalmas károk

Az eső okozta vasárnapi áradás hatalmas károkat okozott a grúz fővárosban. Az özönvíz házakat, gépkocsikat sodort el, és gyakorlatilag teljesen elmosta a fővárosi állatkertet, mely lakóinak fele elpusztult, nagy részük pedig – köztük több tucat ragadozó – kiszabadult, és a belváros utcáin kóborolt. Sőt, szerdán az egyik szerdán szökött tigris megtámadott és megölt egy helyi férfit.

Befogták és hazaszállították

A szökevény pingvinről az azeri hatóságok értesítették a tbiliszi állatkertet, amelynek munkatársai, helyi állatvédők segítségével, sikeresen befogták és hazaszállították a hajléktalanná vált madarat.

A grúz főváros önkormányzatának közlése szerint az elpusztult állatkertet, melynek számos szökevényét jelenleg is keresik, egy másik helyszínre telepítik át, ahol az európai normáknak megfelelő körülmények várnak majd mind az bentlakókra, mint pedig a látogatókra.