Már Ausztráliában is téma a magyar határzár

Vágólapra másolva!
A magyar-szerb határon felépítendő kerítés hidegháborús emlékeket idéz fel – írta a sbs.com, amely hosszú, objektív hangvételű cikkben számolt be a magyar kormány terveiről, hogy távol tartsa az országtól a menekülteket.
Vágólapra másolva!

A portál tudósít Szijjártó Péter külügyminiszter tájékoztatójáról, amelyen bejelentette, hogy kerítés épül a magyar-szerb határon.

Emlékeztet arra is, hogy Orbán Viktort, akinek pártjától „szavazókat vesz el a szélsőjobboldali Jobbik”, az Európai Unió és emberjogi csoportok is nyomás alatt tartják amiatt, ahogy a migrációt kezeli.

Az ENSZ elítéli

Kitty McKinsey, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális szóvivője elítéli a határon felhúzandó kerítés ötletét. „A menedékkéréshez való jog elidegeníthetetlen emberi jog. Aggódunk amiatt, hogy egy kerítés építése túl sok ember számára nehezítené meg, hogy éljen ezzel a jogával” – mondta a Reutersnek.

A cikk beszámol arról, hogy a legtöbb menekült Görögország, Szerbia és Macedónia felől érkezik Magyarországra, és a Magyarországhoz hasonlóan EU-tag Bulgária is épített egy 240 kilométer hosszú kerítést a török határon ugyanebből a célból.