A charlestoni gyilkos a neten leírta, mi vezette tettéhez

Vágólapra másolva!
Az FBI látókörébe került egy olyan weboldal, amely a charlestoni gyilkoshoz, Dylann Roofhoz tartozhat. Roof 9 embert ölt meg egy afro-amerikai hívők által látogatott dél-karolinai templomban szerdán.
Vágólapra másolva!

A Guardian cikke szerint a Last Rhodesian (Az utolsó rodéziai) elnevezésű weboldalt idén februárban jegyezték be. A bejegyzések mellett számtalan fénykép található rajta a 21 éves Roofról.

Televíziós felvétel a charlestoni tömegmészárlással gyanúsított Roof kihallgatásáról Forrás: MTI/EPA/Pool/The Post and Courie/Grace Beahm

Hiányolta a cselekvést

"Nincs választásom, nem tehetem meg, hogy egyedül bemegyek a gettóba és harcolni kezdek. Charlestont azért választom, mert ez a legrégebbi város az államunkban, és mert volt olyan idő, amikor a feketék aránya a fehérekhez képest itt volt a legmagasabb az egész országban. Errefelé nincsenek bőrfejűek, nincs igazi Ku-Klux-Klán, senki nem tesz semmit, azon kívül, hogy a neten társalog. Valaki kell, hogy legyen annyira bátor, hogy a való világban cselekedjen, és úgy néz ki, én kell, hogy az legyek." - olvasható a weboldalon.

Kereste a feketék bűneit

Arról is ír, hogy nagy hatással volt rá Trayvon Martin halála. A fegyvertelen afro-amerikai tinédzsert George Zimmermann gyilkolta meg Floridában három évvel ezelőtt. A 17 éves fiú halála éles vitát váltott ki az Egyesült Államokban a rasszizmusról és a diszkriminációról.

Megemlékezés a templomnál, ahol a tömeggyilkosság történt Forrás: MTI/AP/Stephen B. Morton

Írásában leszögezi: egyértelmű, hogy Zimmermannak volt igaza. De ennél is fontosabb – vallja meg -, hogy ezután gépelte be a Google-ba: "feketék bűnei fehérek ellen". Mint írja, az a nap mindent megváltoztatott benne.

Gyilkosság előtti szelfi

A feltehetően Roofhoz köthető weboldalon a számos fotó között van egy, amelyet szerdán kora délután készített a merénylő magáról egy tükörben, mindössze hat órával a tömegmészárlás előtt. Egy másik képen az amerikai zászlót égeti.