Nincs előjele a grazihoz hasonló ámokfutásoknak

Vágólapra másolva!
Végh József kriminálpszichológus szerint kiszámíthatatlanok a grazihoz hasonló erőszakos bűncselekmények. Egy férfi terepjáróval a járókelők közé hajtott Graz belvárosában. Három embert megölt, 34-en megsebesített. Az első információk szerint nincs magyar az áldozatok között.
Vágólapra másolva!

Nincs előjel

A szakember az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában elmondta: az eddigi információk alapján egy paranoid emberről lehet szó, aki valószínűleg már korábban is erőszakos lehetett.

Egy sérültet visznek mentősök Graz belvárosában Forrás: MTI/EPA/APA/Elmar Gubisch

Az ehhez hasonló eseteket a szakember szerint megelőzni nem lehet, hiszen gyakran semmi előjele az ilyen erőszakos cselekedeteknek. Végh József hozzátette, valószínűleg családi konfliktus állhat a háttérben.

Több mint harminc sebesült Forrás: MTI/EPA/APA/Elmar Gubisch

Feltehetően nincs magyar áldozat

Mint arról korábban az Origo hírt adott, terepjáróval száguldozott és járókelők közé hajtott szombaton az ausztriai Graz belvárosában egy 26 éves férfi, hárman meghaltak és 34-en megsérültek, köztük három gyermek. A rendelkezésre álló információk szerint

nincs magyar állampolgár az áldozatok között

- mondta az Origo kérdésére szombaton kora este Boros Renáta bécsi magyar konzul.

Vizsgálják a terepjárót Forrás: MTI/AP/Ronald Zak

Több sérült életveszélyben

A halálos áldozatok egyike egy négyéves kisfiú.

Rajta kívül életét vesztette egy 28 éves férfi, valamint egy 25 éves nő.

Hat felnőtt állapota szombat este válságos volt, közülük néhányat megoperáltak. Korábban Hermann Schützenhöfer stájerországi tartományi kormányfő azt mondta, a sérültek közül tizenegy beteg élete forog veszélyben. A késsel felfegyverkezett magányos elkövetőt őrizetbe vették.

Megemlékeztek az áldozatokról

Szombat este közel ötszáz ember részvételével az áldozatokra emlékeztek a grazi plébániatemplomban, amely közvetlenül a Herrengassén található. A város főterén együttérzésük kifejezésére a helyiek virágokat helyeztek el és gyertyákat gyújtottak.

Az ámokfutásról részleteket itt olvashat.