Francia államfők után is kémkedtek az amerikaiak

SARKOZY, Nicolas Párizs, 2015. március 29.
Nicolas Sarkozy volt francia elnök, az ellenzéki konzervatív Népi Mozgalom Uniójának (UMP) elnöke sajtótájékoztatót tart a párt párizsi székházában 2015. március 29-én, a francia helyhatósági választások második
Párizs, 2015. március 29. Nicolas Sarkozy volt francia elnök, az ellenzéki konzervatív Népi Mozgalom Uniójának (UMP) elnöke sajtótájékoztatót tart a párt párizsi székházában 2015. március 29-én, a francia helyhatósági választások második fordulója után. A France2 közszolgálati televízióban ismertetett első becslések szerint a kományzó szocialisták jelentős vereséget szenvedtek a helyhatósági választásokon, ahol az ellenzéki jobboldal a 101 megyéből 64-70 megyét irányíthat a következő hat évben. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Vágólapra másolva!
Jacques Chirac és Nicolas Sarkozy korábbi, valamint Francois Hollande jelenlegi francia elnök után is kémkedett az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség - írta a WikiLeaks kiszivárogtató portál birtokába került dokumentumokra hivatkozva a Libération francia lap honlapján kedden.
Vágólapra másolva!

A lap a WikiLeaks által megszerzett bizalmas hírszerzési jelentésekre hivatkozva azt írta, hogy az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) 2006 és 2012 májusa között figyelte meg a francia államfőket. Hollande pont 2012 májusában vette át az elnöki posztot Sarkozytől.

Nicolas Sarkozyt is be volt poloskázva Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Merkelt is lehallgatták

Korábban kiszivárogtatott dokumentumokra hivatkozva a német média arról számolt be, hogy az amerikai ügynökség Angela Merkel német kancellár mobiltelefonját is lehallgatta, ami komoly feszültséget okozott a két szövetséges ország kapcsolatában.