Kétszáznál többen égtek meg a rájuk szórt színes por miatt

Vágólapra másolva!
Kétszáznál többen sérültek meg -  közülük nyolcvanan  súlyosan –, amikor tűz ütött ki a tajvani főváros közelében lévő viziparkban.
Vágólapra másolva!

A lángok egy színpadon csaptak fel, ahogy mintegy ezer ember hallgatott egy zenés műsort. A tüzet feltehetően az okozta, hogy a felhevült fényszóróktól kigyulladt a nézőkre hintett színes festékpor – közölte Hszinpej (New Taipei City) tűzoltóságának egyik szóvivője. Kétszázöt embert szállítottak kórházba, 81 sérült állapota súlyos.

A helyi televízióban látni lehetett a lángoló színpadot, és a fürdőruhába öltözött, színes por borította menekülő tömeget.


Médiaértesülések szerint több áldozat testfelületének több mint 40 százaléka megégett. A tűzoltóság illetékesei elmondták, hogy a mentők nagyon nehezen tudták megközelíteni a szerencsétlenség színhelyét, sokakat hordágyon kellett elszállítani. A lángokat sikerült gyorsan megfékezni.

Eric Chu, Hszinpej polgármestere bocsánatot kért a balesetért, és újságírók előtt kijelentette: elrendelte a szórakoztatópark azonnali bezárást és szigorú vizsgálat megindítását.