Kim Dzsongun hétszer annyi embert végeztetett ki, mint az apja

KIM Dzsong Un ARCKIFEJEZÉS Közéleti személyiség foglalkozása mosolyog NÖVÉNY politikus SZEMÉLY Phenjan, 2015. július 7.
A Rodong Sinmun című észak-koreai pártlap által 2015. július 7-én közreadott dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un első számú ész
Phenjan, 2015. július 7. A Rodong Sinmun című észak-koreai pártlap által 2015. július 7-én közreadott dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezetőről, a Koreai Munkapárt első titkára (k) látogatást tesz a phenjani növényi kutató intézetben, ahol többek között számítógép által vezérelt hidroponikus termesztés folyik, valamint az intézet otthont ad számos, ultra-modernnek nevezett biomérnöki kutatási létesítménynek. (MTI/EPA/Rodong Sinmun)
Vágólapra másolva!
Dél-koreai illetékesek szerint Kim Dzsongun 2011-es hatalomra kerülése óta hetven tisztségviselőt végeztetett ki. A terror miatt egyre több külföldön dolgozó észak-koreai kér menedéket.
Vágólapra másolva!

Jun Bjungsze dél-koreai külügyminiszter egy szöuli fórumon hasonlította össze a jelenlegi phenjani diktátor és az elődje rémtetteit. Kim Dzsongil az uralma első éveiben „mindössze” tíz magas rangú tisztségviselőt végeztetett ki – a fia eddig hétszer ennyit.

A hetvenes számot megerősítette a dél-koreai hírszerzés egy neve elhallgatását kérő illetékese is, azt azonban nem volt hajlandó elárulni, honnan származnak az információk – írta internetes oldalán a Washington Post.

Kim Dzsongun lerója kegyeletét nagyapja, Kim Ir Szen halálának 21. évfordulója alkalmából Phenjanban. A család 1948 óta uralja az országot Forrás: MTI/EPA/YONHAP/KCNA/Kcna

Menekül, aki tud

A külügyminiszter beszámolt arról is, hogy az ifjú Kim rémuralma miatt egyre több külföldön dolgozó észak-koreai kér menedéket a déli országrészben, részletekkel azonban nem szolgált.

Észak-Korea 1948 óta él a Kim család uralma alatt, és kínosan ügyel a titkaira, így lehetetlen független forrásból megerősíteni az országgal kapcsolatos híreket, emlékeztetett a tekintélyes amerikai lap.

Kim a phenjani növénykutató intézetben. Mindenhez jobban ért Forrás: MTI/EPA/YONHAP/RODONG SINMUN/-

Véres leszámolás

Mint az Origo is megírta, Kim alapos tisztogatást hajtott végre a legmagasabb szinten, de a legnagyobb megdöbbenést az váltotta ki, hogy 2013-ban árulás vádjával kivégeztette a saját nagybátyját is.

Elemzők úgy vélik, Kim a hatalma megszilárdítása érdekében használja a megfélemlítést, ez azonban kevésnek bizonyulhat, ha képtelen javítani az ország kétségbeejtő gazdasági helyzetén.