Nincs megegyezés Görögországról

Vágólapra másolva!
Eredmény nélkül szakadtak meg szombat éjjel az egyeztetések a Görögországnak nyújtandó újabb mentőprogramról Brüsszelben, az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoportban.
Vágólapra másolva!

Alexander Stubb finn pénzügyminiszter nem sokkal éjfél előtt tudatta a Twitter közösségi oldalon, hogy az ülés egyelőre véget ért, vasárnap délelőtt 11-kor azonban folytatódik. Úgy tudni, a pénzügyminiszterek egyelőre nem is adnak ki közös nyilatkozatot.

Ki hisz még a görögöknek?

Délután a német Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung hozta nyilvánosságra, hogy a német pénzügyminisztérium két forgatókönyvet is elképzelhetőnek tart, miután a görög javaslatokat nem tekinti megfelelő tárgyalási alapnak egy újabb, hároméves mentőprogramhoz.

A megbeszélések kezdete előtt Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az Eurócsoport elnöke arról beszélt, hogy a görög javaslatokat értékelni hivatott intézményi hármas, a bizottság, az EKB és a Nemzetközi Valutaalap is számos bírálatot fogalmazott meg az előterjesztéssel kapcsolatban, továbbá jelentős probléma a bizalomhiány is.

„El lehet-e hinni a görög kormánynak, hogy meg is valósítja, amit megígér?” – tette fel a kérdést Dijsselbloem.