Alvó katonákra omlott egy kaszárnya Szibériában

Omszk, laktanya
2658076 07/13/2015 A serviceman holds a list with the names of the injured during the collapse of a barrack at the Russian Airborne Troops training center in the village of Svetly, Omsk region. Alexey Malgavko/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
Leomlott egy kaszárnya épületének egy része hétfőre virradó éjjel a nyugat-szibériai Omszk városában, a szerencsétlenségben 23 katona életét vesztette - közölte az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata.
Vágólapra másolva!

A négyemeletes épületben, amely egy kiképzőközpontban található, egy deszantos alakulat volt elszállásolva. A szerencsétlenség idején a legtöbb katona aludt.

Forrás: RIA Novosti/Alexey Malgavko

A mentésben dolgozók a délelőtti órákig kiemelték a leszakadt épületrész romjai alól mind a 42 keresett katonát, de huszonhármat közülük holtan találtak.

Forrás: RIA Novosti/Alexey Malgavko

A Moszkvától több mint 2200 kilométerre keletre fekvő, közel 1,2 millió lakosú Omszkból tíz sérültet repülőgéppel az orosz fővárosba indítottak, hogy ott nyújtsanak nekik orvosi ellátást.

Forrás: RIA Novosti/Alexey Malgavko

A tragédia lehetséges okáról egyelőre semmit sem közöltek. A hétfő reggeli hivatalos közlés szerint azonban az ügyben gondatlanság címén indítottak bűnügyi eljárást az orosz hadsereg középső katonai körzetének nyomozati szervei.

Forrás: RIA Novosti/Alexey Malgavko

Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi tárca szóvivője megerősítette, hogy

két éve, 2013-ban felújított laktanyaépületről van szó,

de hangsúlyozta, hogy nem ez okozhatta az épület egy részének leomlását.