Mindent tud az új orosz harci robot

Russian combat robot Platform-M
Vágólapra másolva!
A Krím-félszigeten, Szevasztopolban mutatták be a népnek az orosz hadsereg új büszkeségét, a Platform-M nevű harci robotot, amely járőrözésre és támadás végrehajtására is alkalmas.
Vágólapra másolva!

A Platform-M távirányítással működő, gránátvetőkkel és Kalasnyikovokkal felszerelt lánctalpas, amelyet tavaly nyáron mutattak be először egy orosz hadgyakorlaton Kalinyingrád közelében.

A fegyvert az izsevszki kutatóintézetben fejlesztették ki, és a tervezői szerint igen sokoldalú: használható hírszerzésre, álló és mozgó célpontok bemérésére és megsemmisítésére, fegyveres támogatásra, járőrözésre és objektumvédelemre.

Így működik a Platform-M Forrás: RT

Éjjel is használható

A Platform-M rádió felderítő lokátorokkal és éjjellátó kamerákkal is fel van szerelve – számolt be az rt.com.

A szerkezetet a hétvégén a fekete-tengeri orosz flottának otthont adó Szevasztopolban a nagy nyilvánosság előtt is bemutatták több más fegyverzettel együtt a Basztion légvédelmi rakétától kezdve a komplex hajóelhárító rakétarendszeren keresztül a mesterlövész puskákig.

A kiállítást toborzással kötötték össze, ami kimondottan sikeresnek bizonyult: Alekszandr Vitko flottaparancsnok elmondta, hogy 1500-an jelentkeztek.