Erdőtüzek Európában és azon túl

Zabrdje, 2015. július 24.
Repülőgépről ledobott tűzgátló anyaggal próbálják megfékezni az erdőtűz lángjait a dél-horvátországi Zabrdje falu közelében 2015. július 24-én. (MTI/AP/Amel Emric)
Zabrdje, 2015. július 24. Repülőgépről ledobott tűzgátló anyaggal próbálják megfékezni az erdőtűz lángjait a dél-horvátországi Zabrdje falu közelében 2015. július 24-én. (MTI/AP/Amel Emric)
Vágólapra másolva!
Számos helyen erdőtüzekkel birkóznak a tűzoltók Európában és Amerikában. Horvátországban, Spanyolországban és Portugáliában is szinte megállíthatalanok a lángok. Van, ahol ki kellett telepíteni a közelben lakókat. 
Vágólapra másolva!

Erdőtűz pusztít Kanadában, Brit Columbiában, Kelowna mellett.

Forrás: MTI/AP/The Canadian Press/Jonathan Hayward

Tűzoltók érkeznek a kaliforniai Napában pusztító erdőtűz helyszínére. A Wragg névre keresztelt tűz a napai Berryessa-tó déli részén, a 128-as főút és a Wragg Canyon út közelében tört ki.

Forrás: MTI/AP/Noah Berger

Az északnyugat-spanyolországi Oimbra közelében is nehezen tudják megfékezni a lángokat a szakemberek.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Brais Lorenzo

A dél-horvátországi Ponikve közelében pusztító tűz miatt több száz lakosnak és turistának kellett elhagynia a környéket. Még nem sikerült eloltani a dél-horvátországi Peljesac-félszigeten pusztító tüzet.

Forrás: MTI/AP/Amel Emric

Repülőgépről ledobott tűzgátló anyaggal próbálják megfékezni az erdőtűz lángjait a dél-horvátországi Zabrdje falu közelében.

Forrás: MTI/AP/Amel Emric

Ugyanilyen módszerrel küzdenek a lángnyelvekkel Lisszabon egyik elővárosának, Cascaisnak a közelében.

Forrás: MTI/EPA/LUSA/Mario Cruz