Potápi: Fősodorban a nemzetpolitika

Tusnádfürdő, 2015. július 24.
A 12. Humorfeszt győztesét, András Elődöt hallgatják a résztvevők egy sátornál a 26. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2015. július 23-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Tusnádfürdő, 2015. július 24. A 12. Humorfeszt győztesét, András Elődöt hallgatják a résztvevők egy sátornál a 26. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2015. július 23-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A nemzetpolitika mindig a magyar kormány "gondolkodásának fősodrában" van - erről biztosította a Kárpát-medencei magyar közösségeket Potápi Árpád nemzetpolitikai államtitkár a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) pénteki délelőtti pódiumbeszélgetésén.
Vágólapra másolva!

A külhoni magyar pártok vezetőinek részvételével rendezett fórumon az államtitkár a magyarság demográfiai gondjaira utalva kijelentette:

a cél az, hogy több magyar gyerek szülessen,

és a vegyes házasságban született gyermekek is kötődjenek a magyarsághoz.

Résztvevők egy sátornál a 26. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyar jövő a szülőföldön

A szülőföldön való boldoguláshoz a magyar emberek gazdasági megerősítésére van szükség, ezért a magyar nemzetpolitika figyelmet fordít a magyar gazdasági szereplők megerősítésére is, hogy azok magyar embereket foglalkoztassanak és így is biztosítsanak magyar jövőt a szülőföldön - mutatott rá Potápi Árpád.