Embercsempészt fogtak el Alsó-Ausztriában

Migránsok Menekült Bevándorlók Hőség Migránsok Menekült Bevándorlók Hőség Migránsok viszik a Fővárosi Vízművek által adományozott zacskós vizet a Keleti pályaudvarnál
Migránsok viszik a Fővárosi Vízművek által adományozott zacskós vizet a Keleti pályaudvarnál
Vágólapra másolva!
Összezsúfolódva szállított 42 bevándorlót az az embercsempész, akit az alsó-ausztriai autópályán Bécs közelében fogtak el.
Vágólapra másolva!

Az alsó-ausztriai Rannersdorfnál még pénteken tartóztatták fel azt a bolgár rendszámú kisfurgont, amelynek vezetője egy 37 éves román állampolgár volt. Az autót bejelentésre ellenőrizték, mivel az bizonytalanul haladt az A4-es autópályán.

A rakodótérben több ember állva és guggolva utazott, a furgon hátsó ajtaját pedig csavarral rögzítették. A levegőtlen, hat és fél négyzetméteres rakodótérben több mint harminc fok volt.

Migránsok Budapesten, a Keleti pályaudvarnál Fotó: Polyak Attila - Origo

A bevándorlók a csaknem nyolcórás út alatt, míg a magyar-szerb határtól Ausztriába értek, nem kaptak még innivalót sem. Néhányuknál keringési zavar és kiszáradás jelentkezett, ezért a rendőri ellenőrzés után elsősegélyben részesítették őket. A menekültek afganisztáni és szíriai állampolgárok voltak.