Ismét megcélozták a Csatorna-alagutat a migránsok

Vágólapra másolva!
Mintegy kétszáz migráns próbált a francia Calais kikötővárosából Nagy-Britanniába jutni a két országot összekötő Csatorna-alagúton keresztül péntekre virradó éjjel, de a rendőrség megakadályozta.
Vágólapra másolva!

Egyelőre távoztak

Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint a migránsok egy nagyobb csoportja megpróbált bejutni a vasúti alagútba, de rendőrök körbezárták őket egy hídon. Egy kisebb, mintegy 15 fős csoport néhány száz méterrel tovább jutott, de végül őket is feltartóztatták, és a migránsok elhagyták az alagút környékét.

Forrás: MTI

Mindenáron bejutnának

David Cameron hivatala a Twitteren bejelentette csütörtök éjjel, hogy a brit miniszterelnök péntekre összehívta a kormány rendkívüli események idején tanácskozó testületét (COBRA) a helyzet megvitatására. A Calais-ban táborozó több ezer migráns hetek óta próbál átjutni Nagy-Britanniába az alagúton keresztül.

Az eddigi próbálkozások során legalább tízen meghaltak közülük.

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter szerint az Afrika szarván (Szomáliában), Szíriában, Irakban és Afganisztánban zajló konfliktusoknak tudható be a bevándorlók számának emelkedése.