Melle miatt küldték börtönbe a hongkongi nőt

hong kong-i tiltakozás
A protester wearing a bra speaks to the media during a demonstration outside the police headquarters in Hong Kong on August 2, 2015. The demonstrators gathered in support of a Hong Kong woman who was sentenced to three-and-a-half months jail for using her breast to bump a police officer during a protest. AFP PHOTO / Philippe Lopez
Vágólapra másolva!
Több tucat melltartót viselő nő és férfi tüntetett Hongkong belvárosában, mert 3 hónap 15 nap börtönre ítéltek egy nőt, aki a bíróság szerint szándékosan nekinyomta a mellét egy rendőrnek.
Vágólapra másolva!

Az eset még márciusban történt, amikor a határokon átnyúló kereskedelem ellen tüntettek a volt brit gyarmatvárosban. Eredetileg a 30 éves Ng Lai-jing vádolta meg azzal Csan Ka-po főfelügyelőt, hogy megfogta a mellét. Csakhogy a bíróság szerint ennek az ellenkezője történt: ítéletükben kimondták, hogy

a nő szándékosan nyomta mellét a rendőrhöz, hogy molesztálással vádolhassa.

A tüntetők melltartókkal tiltakoztak az ítélet ellen Forrás: AFP/Philippe Lopez

Ártott a jó hírnevének

Ng Laj-Jingnek 3 hónapra és 15 napra kell börtönbe vonulnia. A bíró szerint

az asszony a rendőr jó hírnevének akart ártani.

Mint mondta, azért szabott ki viszonylag súlyos ítéletet, mert nem akarta, hogy az emberek azt higgyék: triviális dolog rendőröket molesztálni demonstrációkon.

A mell nem fegyver

A „mellsétának” nevezett tüntetést vasárnap este tartották a rendőrség épülete előtt. A résztvevők melltartót vettek fel, és azt skandálták, hogy a „mell nem fegyver”.

„Az ítélet teljesen abszurd” – nyilatkozta a BBC-nek az egyik tüntető, aki attól tart, hogy a bíróság döntése miatt a nők nem mernek majd demonstrációkra járni.