Szétdarabolta hat gyermekét egy orosz férfi

Vágólapra másolva!
Hat gyermek szétdarabolt maradványaira bukkant a rendőrség az oroszországi Nyizsnyij Novgorodban. A feltételezett gyilkost, azt apát elfogták, mielőtt megölhette volna az anyósát is.
Vágólapra másolva!

A rendőrséget az óvodából értesítették, hogy július 25-e óta nem látták a gyerekeket, és a nagymama szerint hazudott az apa, amikor azt állította, hogy a család vidéki házába viszi őket nyaralni.

Mivel a kopogtatásra senki nem nyitott ajtót, a rendőrök az ablakon keresztül hatoltak be a lakásba, ahol hat nejlonzacskóban megtalálták a gyermekek szétdarabolt holttestének maradványait.

Az anyát is megölhette

A rendőrség feltételezése szerint a férfi megölhette állapotos feleségét is, de az ő holttestét még nem találták meg – számolt be az rt.com.

A gyilkosságot kedden dél körül fedezték fel, az apát, az 51 éves Oleg Belovot még aznap letartóztatták. Őrizetbe vételekor ellenállt, a rendőrök megsebesítették. Meg kellett műteni, állapota stabil.

A szomszédok arról számoltak be, hogy előző nap látták, amint a férfi elhagyja a lakást.

Vallásos család

A szomszédok elmondása szerint a család nagyon vallásos volt, nem engedték, hogy a gyerekeik – egy 6, 3 és 2 éves kisfiú, valamint egy 7, 5 és egyéves kislány – húst és halat egyen.

Az apa korábban a Hetednapi Adventista Egyház tagja volt, de házasságtörés miatt kizárták a közösségből.

Pavel Atahov gyerekjogi ombudsman szerint a szociális munkások „diszfunkcionálisnak” tartották a családot, és 2011-ben kérelmet nyújtottak be a bíróságon, hogy az apát fosszák meg szülői jogaitól, az anya könyörgésére azonban elálltak a keresettől.

Az anyós lett volna a következő

Az elmúlt hónapokban az asszony megváltoztatta a véleményét, mert maga kérte ugyanezt, ám nem jelent meg a bírósági meghallgatáson július 8-án, illetve 27-én.

A rendőrség kedden egy időse asszony holttestét is megtalálta Belov korábbi lakhelye közelében, akiről kiderült, hogy a férfi édesanyja, akit több késszúrással öltek meg – valószínűleg a fia.

Belov az anyósánál rejtőzött el, akivel feltehetően szintén végezni akart.