Jó pénzt fizet Donald Trump győzelme

Donald Trump milliárdos üzletember és amerikai elnökjelölt
Donald Trump milliárdos üzletember és amerikai elnökjelölt
Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában is nagy figyelem kíséri az amerikai elnökjelölt-aspiránsok, különösen a republikánusok között legnépszerűbbnek tűnő Donald Trump szereplését; és noha még a jelöltséget sem szerezte meg, a William Hill fogadóirodánál csütörtökön 14-szeres szorzóval lehetett fogadni az üzletember végső győzelmére, arra, hogy 2016-ban őt választják az Egyesült Államok elnökévé.
Vágólapra másolva!

A republikánus politikusok csütörtökön tartják első televíziós vitájukat a Fox News csatornán. A hírtelevízió szerint Trump támogatóinak aránya 26 százalékra nőtt a republikánus előválasztások várható szavazói között, ami a legmagasabb érték azóta, hogy a Fox 2013-ban szondázni kezdte a 2016-os elnökválasztási verseny potenciális indulóinak támogatottságát.

A William Hillnél mindazonáltal még nem tükröződik Trump népszerűsége, a republikánus aspiránsok közül Jeb Bush végső győzelmére 3,5-szörös pénzt fizetne, Marco Rubio esetében a szorzó hétszeres, a Scott Walkeré tízszeres, a Bernie Sandersé pedig 12-szeres.

Donald Trump milliárdos üzletember és amerikai elnökjelölt Forrás: NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images

A fogadóirodánál továbbra is a Demokrata Párt jelöltjei között vezető Hillary Clinton a legesélyesebb arra, hogy 2017-től ő legyen az elnök. Egyvalaki mindazonáltal különösen bízik abban, hogy a 2016-os választás után Donald Trump váltja Barack Obama elnököt a tisztségben:

17 fogadást is kötött rá, és ha nyer, összesen csaknem 45 ezer fonttal (19,9 millió forinttal) lesz gazdagabb.

Trump esélyei egyébiránt jelentősen nőttek a fogadóirodánál azóta, hogy először felmerült, ringbe száll a Fehér Házért. Akkor még 150-szeres szorzóval lehetett fogadásokat kötni rá.